89, 10 og 1. Hvad får brugerne til at skabe indholdet?

Der er skrevet meget om 1-10-89 reglen, der helt kort fortalt siger, at 1 procent af brugerne skaber indholdet, 10 procent interagerer og deltager aktivt mens de resterende 89 procent er passive nydere.

Lad mig starte med at sige, at der ikke er noget galt i at være passiv nyder. Men det sagt, er der ingen tvivl om, at vi – ligesom alle andre sociale websites – gerne ser at de to første grupper bliver større end 1 og 10 procent.

Men hvordan gør man så de grupper større? Vi har tænkt meget i at belønne brugerne. Ikke med mammon eller point, som man ser på andre sites – men derimod med større brugbarhed. Når man stemmer på et sted på mitKBH, arbejder sitet nemlig videre og hjælper dig med at finde steder, der er mere relevante for dig. Anmeldelser fra brugere, der har samme smag som dig,  bliver fremhævet. Og federe endnu: mitKBH begynder selv at anbefale steder til dig, som sandsynligvis vil passe til dig (se for eksempel min profil, hvor jeg bl.a. bliver foreslået Umami og De Gaulle). MitKBH hjælper altså den enkelte bruger med at finde ud af, hvad der er skidt og kanel. Ikke i alles øjne, men ud fra dine helt personlige præferencer.

Det betyder, at vores brugere ikke udelukkende giver stjerner, fordi de vil være med til at sætte deres præg på København. Men også fordi det giver sitet en større værdi for dem selv, rent egoistisk. Den kombination af altruistiske og egoistiske motiver tror vi på.

Men det er jo kun noget, der belønner “de 10 procent”, for merværdien er knyttet til de umiddelbart kvantificerbare ratings, man giver. Et endnu ubesvaret spørgsmål er, hvordan man giver større værdi til de mange, der skriver anmeldelser (og det er altså noget mere end 1 procent på mitKBH!). Vores egne bud spænder fra alt fra overfladiske pointsystemer til “noget med nøgleord”, hvor man måske kan relatere brugere, der bruger de samme nøgleord meget. Har du nogen gode ideer, så skriv en kommentar!

Reklamer

7 Responses to 89, 10 og 1. Hvad får brugerne til at skabe indholdet?

 1. friism siger:

  Hmm, det er meget fint det der med at give pøbelen incitamenter til at deltage aktivt. Det samme prøver reddit på, men jeg må indrømme at jeg er fint tilfreds med den almindelige forside der, så jeg stemmer ikke op og ned.

  For at involvere brugere mere, kunne i udvide brugersiderne til at også at inkludere billeder uploadet samt en blog-agtig ting der viste anmeldelser og kommentarer kronologisk(det er vist i støbeskeeen). Mulighed for at uploade billede af sig selv samt evt. markere bopæl ville måske også være en ide.

  Når alt kommer til alt, er i mon så virkelig interesserede i at forsøge at involvere alle – er det ikke fint nok at en dedikeret gruppe skriver anmeldelser og får deres kicks af det, mens andre bare nøjes med at nyde det gode indhold?

  Det her er måske lidt off-topic: Kan i ikke snart implementere en arrangements/kalender funktionalitet :-)? Kulturnaut er meget fint, men det kunne virkeligt godt bruge lidt David Hasselhoff/mitkbh-lir til at hjælpe med søgning og forslag til arrangementer der passer til ens smag. Det er lige før jeg gerne vil give et par aftener og weekender for at hjælpe jer med at hakke det sammen :-).

  Michael

 2. friism siger:

  Nå, jeg kan se i allerede har tænkt på det:
  https://mitkbh.wordpress.com/2006/11/02/fremtiden-for-mitkbhdk/
  🙂

 3. luckow siger:

  Hej Michael
  Det er jo super at du kommer med de ideer – for de er alle på vores todo liste 🙂
  Kalender delen er også noget vi har diskuteret en del internt, men det er en lidt større ting, så vi har indtil videre skubbet den lidt, men tiden er snart inde til at vi kan kigge på det.

  Jeg vil foreslå de andre at vi lufter vores ideer når de er lidt mere konkrete, så kan i jo være med til kommentere og påvirke dem 🙂

  mvh
  Rasmus

 4. Jeg vil bare lige ønske crewet bag dette glimrende initiv en glædelig jul og grøn tub’år, som det hed engang. Og så lige oplyse, at jeg i min blog på http://www.avisen.dk har indrykket nedenstående reklaaameee:

  Københavnernes egne anmeldelser!
  Offentliggjort 22. december 2006 22:08 | af Erik Willumsgaard

  Kære københavnere

  Kunne I godt tænke jer et site, hvor man selv kan anmelde sin yndlingsrestaurant, stamværtshus og ungernes favoritlegeplads? Eller hadestederne med de for høje prise, den arrogante, oversmarte, metroprovinsielle betjening, eller anmeld de nye kvarterer i København, der ligner noget på en virkelig dårlig dag fra for arkitekterne i de ydre forstæder engang tilbage i 60’erne? Som et nyt skud på web 2.0 stammen?

  Så er svaret på http://www.kbh.dk, hvor en flok kreative mennesker har leveret et godt svar på ovennævnte bønner.

  Mvh Erik Willumsgaard

  Læs videre på: http://avisen.dk/blogs/erik_willumsgaard/K_F800_benhavnernes-egne-anmeldelser_2100_-221206.aspx

 5. morten siger:

  Så mangler vi bare domænet KBH.dk! 🙂

 6. Du har jo ret, Morten, men øh, den må jeg nok hellere lige få rettet, ind til det kommer til at passe!

  Fortsat god med det hele!

  mvh Erik W.

%d bloggers like this: