MitKBH’s helte – #2: Findvej.dk

Helt nummer 2 er dansk. Det er Peter Brodersens simple, simple, simple findvej.dk. Et site, der er så enkelt og lækkert at navigere i, at man bare bliver glad.

Udover sin enkelthed, er Findvej vores helt, fordi Peter har lykkedes med at remixe data på den lækreste og mest overskuelige facon. Dejligt.

Findvej.dk bygger i det store og hele på Google Maps, som vi også benytter på mitKBH. Men Peter blev frustreret over, at der ikke var adressedækning i Danmark, og koblede derfor kortdata sammen fra Google og Kort- og Matrikelstyrelsen. Resultat: At der pludselig var kortdækning i Danmark.

Dertil lavede Peter så et genialt, enkelt interface. Det hele er nemlig i adressebaren. Prøv at skrive www.findvej.dk/Store Kongensgade 59 – og så er det pludselig nemt at finde Umami.

Desuden er der mulighed for at lave særlige links – og for eksempel tilføje oplysninger om den adresse, man linker til. Der er også indarbejdet beregning af nærmeste togstation, og meget andet godt. Men de lækre features skygger ikke for det vigtigste: Et rigtig godt og brugervenligt kort. Man må ind på Findvej-bloggen for at læse mere om de lirede funktioner.

Og apropos lirede funktioner, skal der da lige peges på endnu én: Smiley-data. På www.findvej.dk/smiley har Peter remixet endnu en omgang data ind: Her er det Fødevarestyrelsens smileyer, der bliver vist geografisk. Lækkert. Og han kan gøre det samme for din virksomhed.

Lektien fra Findvej er keep it simple. Lav et koncept. Udfør det. Fuldstændig – og så ikke mere. Der har vi nok større tendens til at tilføje alle mulige smarte funktioner.

Reklamer

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: