Stjæl vores indhold! mitKBH lancerer API

Vi gør det nu nemmere for udviklere, AOK, mashup hajer og andet godtfolk at hive adresseinformation, nøgleord og anmeldelser fra mitKBH og ind i deres egne projekter så længe de overholder den Creative Commons licens, indhold på mitKBH er udgivet under.

mitKBH RESTful API

Ifølge vores brugerbetingelser er alle velkomne til at bruge og bygge videre på indholdet på mitKBH. Indtil nu har det været lettere sagt end gjort, men det laver vi om på nu med vores nye API.

API’et er baseret på REST-modellen, hvilket lettere simplificeret vil sige, at indhold kan tilgås gennem URLs, som vi kender den fra nettet. I stedet for at skulle trække information ud fra en omgang uhåndterlige HTML kode, får du bare et XML dokument, der gerne skulle være lidt mere spiseligt.

Det bliver lynhurtigt meget teknisk, men for at give dig en idé om, hvordan det fungerer, kan du sammenligne resultaterne af disse to søgninger på Noma:

Begge links virker i din browser, og søgeresultaterne skulle gerne være ens – repræsentationen er bare lidt anderledes. Hvis du har fået blod på tanden, kan du læse mere om, hvordan du kan bruge API’et på vores dokumentationswiki.

Ok – det er måske ikke ligefrem at stjæle, men det fangede forhåbentlig din opmærksomhed :-).

Hvad nu?

Det er oplagt at bruge API’et i mashups, og Søren Johannessen har allerede efterspurgt en mitKBH mapplet. Nu har han selv muligheden for at lave den. Personligt kunne jeg godt tænke mig et website, hvor man kunne planlægge og dele ture i København – dødsruter blandt Nørrebros mest skumle steder såvel som udflugter til Amager.

Vi betragter den nuværende version som stabil, og det er faktisk den, der leverer indhold til mobil.mitkbh.dk. Inden vi kalder den version 1.0, vil vi dog meget gerne høre jeres kommentarer. Hvad mener I, vi bør ændre, og hvad kunne I tænke jer at se i fremtidige versioner?

Reklamer

5 Responses to Stjæl vores indhold! mitKBH lancerer API

 1. […] mitKBH lancerer API (tags: mitkbh api) […]

 2. Tillykke med lanceringen af jeres API – ser nemt ud at gå til …

  Nu har I jo sat et vis press på mig vedr. en evt. mapplets eller noget andet brug af jeres API – er lidt i tænkeboks – Kunne jo starte med at få en API-nøgle så er første skridt taget.

 3. kng siger:

  Vi glæder os til at se, hvad du finder ud af, Søren 🙂

 4. luckow siger:

  @Søren
  Du får API key’en når du registrerer dig på api-wiki’en. Lidt nu er den dog mest blær, fordi den er ikke implementeret endnu – men det bliver den i fremtiden.

  Mht. Mapplets, så så jeg lige den her Wikipedia mapplet:
  http://kortlink.dk/42×6

  I fht. en mitKBH mapplet så er det vist et rigtig godt sted at starte – klik på “vis kildekode” og så er det sgu næsten bare cut’n’paste! 🙂
  Den ville jeg i hvert fald bruge som udgangspunkt hvis jeg skulle lave en mapplet.
  Kobl den med vores geografiske (boundary) søgning:
  http://api.mitkbh.dk/stedsogning#geografisk_sogning_boundary
  og så skulle det da være en smal sag 🙂

  Bemærk at boundary søgning pt. kun er tilgængelig under vores 1.x “beta” version af API’en da den indeholder version 1.1.

  Happy coding! 🙂

 5. […] været på de 21. Altså ikke på en aften, men det kunne jo være forslaget til en dødrute som mitKBHs blog efterlyser. Jeg bemærker også at jo dårligere afstemning en bar har fået, jo bedre er den til at være med […]

%d bloggers like this: